Soča

 

Prvi motoristični dan sem preživel na krožni poti, ki se je pričela v Ljubljani, nadaljevala po regionalni cesti proti Vrhniki, Logatcu, Planini, Razdrtemu. Cesta pod Nanosom je v slabem stanju, zato previdno. Nadaljeval sem proti Vipavi, Ajdovščini in Novi Gorici, kjer je bil čas za čaj ter krajši počitek.

Pot naprej se je vila ob prelepi Soči vse do Tolmina, kjer sem se držal desne smeri za Idrijo. Cesta do Idrije je obnovljena, ima dober asfalt, široko cestišče in malo prometa. Na nekaterih odcepih je potrebna večja previdnost zaradi zoženja in ostrih ovinkov. Če imate čas, se lahko ustavite v Idriji in si ogledate kakšno znamenitost. Cesta skozi Godovič in Hotedršico ponuja veliko ovinkov in motorističnih užitkov, a previdnost pred vaškimi vozniki ne bo odveč, saj znajo pogosto sekati ovinke. Kalce, Logatec, Vrhnika in že smo nazaj v Zeleni prestolnici Evrope 2016.

Pot nudi veliko lepih razglednih točk, gostinske ponudbe in predvsem dober asfalt, ki poskrbi za dober oprijem pnevmatik. Res, da sem pot prevozil ob praznikih in sem zato na celi trasi srečal morda petnajst avtomobilov in nekaj motoristov, toda prepričan sem, da tudi med običajnimi vikendi ni nič kaj bolj prometna . Pot priporočam vsem turističnim motoristom ali tistim malce hitrejšim.

You may also like

Leave a Reply