BMW R1200GS in R1200GS Adventure

 

BMW R1200GS in Adventure sta pri popotnikih že desetletja najbolj zaželena motorja. Kdor si lahko privošči katerega od njiju, je res srečnež, ki se mu bo smejalo vsakič, ko bo sedel nanj in se bo z njim popeljal na izlet. Motor R1200 GS žanje med motoristi velik ugled, saj je kljub svoji robustnosti zelo udoben, ima vrhunske vozne lastnosti na cesti ali brezpotjih, poleg naštetega pa ima še veliko sistemov za varnost in udobje.

Kljub visoki ceni, ki se giba od 20.000 – 22.000 evrov (z nekaj dodane opreme) sta R1200GS ali Adventure najbolj prodajana motorja na svetu. BMW je s tem dokazal, da lahko tudi v težkih časih z dobrim motorjem razprodajo proizvodnjo GS-ov za celo leto vnaprej.

BMW R1200GS in Adventure sta tehnološko čudo, ki v ovinke “vozita sama” in nudita res vrhunske vozne lastnosti.

Zadnja večja tehnološka sprememba motorja je vodno hlajenje motornega agregata. Motor je sedaj zračno in vodno hlajen. Kljub temu je še vedno štiritaktni bokser motor z dvema odmičnima gredema v glavi. Delovna prostornina motorja je 1.700 cm³. Največja moč znaša 125 KM pri 7.750 vrt./min in prav tako 125 Nm navora pri 6.500 vrt./min. Prenos je preko kardana.

Na testu se je poraba goriva gibala med 4,9 – 5,5 litrov na sto kilometrov. Oba modela imata dinamično elektronsko nastavljivo vzmetenje zadaj, samodejni nadzor stabilnosti z različnimi programi: dež, cesta, športno, Enduro in EnduroPro. Vzmetenje si lahko prilagodimo glede na trdoto: mehko, normalno in športno. Zavorni sistem je serijski ABS, za doplačilo pa si lahko omislimo tudi ABSPro, ki v ovinkih optimizira delovanje zavor.

Prednje vetrobransko steklo lahko nastavljamo po višini, zato imajo tudi tisti malce višji motoristi kaj od vetrne zaščite. Tu so še ogrevane ročice, LED smerniki, LED prednje in zadnje luči, tempomat, sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, potovalni računalnik, a ne smemo pozabiti, da je treba za vso našteto opremo zelo globoko seči v žep (dodatnih 5.000 EUR). Da niti ne omenjamo navigacijske opreme, stranskih kovčkov itd.

Vzmetenje in zavore Brembo delujejo odlično na vseh vrstah podlage in zagotavljajo maksimalno varnost.

Model Adventure je od svojega brata težji za 22 kilogramov, ima za 10 litrov večji rezervoar za gorivo ter za 40 mm višji sedalni položaj. Oba imata enako velikost platišč in pnevmatik: spredaj 120/70/19 in zadaj 170/60/17. Razlika je le ta, da ima Adventure privijačene križne napere, klasični R1200GS pa lita aluminijasta platišča. Adventure ima tudi več vetrne zaščite.

Menjalnik je šest stopenjski, za nekaj doplačila pa lahko dokupimo tudi menjalnik PRO, ki deluje lahko, gladko in tiho.

Za enostavnejšo uporabo motorja so poskrbeli tudi z daljinskim upravljanjem motorja. Za zagon ali odprtje rezervoarja pri obisku bencinske črpalke ne potrebujemo ključa. Tega lahko imamo v žepu, kar lastniku precej olajša delo pri iskanju, poleg tega pa mu ni treba sneti rokavic.

Na koncu lahko rečemo, da je to res dober motor, ki se ga z lahkoto upravlja, ima odlične vozne lastnosti v ovinkih, je zelo udoben, s sodobnimi in uporabnimi sistemi, za katere pa je treba odšteti tudi precej denarja. Cena osnovnega modela je okoli 15.000 evrov, 18.000 evrov pa boste odšteli za model Adventure. Pri dodatni opremi nas lahko BMW zelo oskubi, saj je seznam opreme zelo dolg, ob malce večjih željah pa lahko naša denarnica precej trpi.

You may also like

Leave a Reply