Kako izbrati …, kot modni dodatek.

X

Danes je en tak fajn dan. Sonce na ful, temperatura nekoliko višja, vidljivost po pločnikih in promenadah odlična. In vse to zaradi vremena. Saj ne, da drugače ni kaj drugače, samo danes sem opazil dizajnerske dodatke. Ker je bilo sonce, ker je bilo topleje na ta jesenski dan in, ker rad pogledam. In me ni sram povedati. 

In ne, nisem gledal dizajnerske dodatke na moškem delu populacije, ker me to niti najmanj ne zanima. Gledal sem dodatke na ženskem delu populacije. In sem občasno srečno zadovoljen, da je teh dodatkov manj ali, da so manjši in vidni ali pa vsaj nakazano vidni. Pa se potem sprašujem, kako se ženske odločijo za nekaj, za kar se odločijo. Kako si izberejo, kdo jim svetuje, kje se izobrazijo in kako za boga svetega polepšajo vse, kar imajo na sebi in ob sebi. Sem moški in vem, da so ženske z drugega planeta. Smo se učili v šoli. Ga ni boga, da jih razume. Ma vseeno, bi rad razumel to njihovo izbiro in odločitev za vse. 

Da ne bom izpadel neki modni oblikovalec ali poznavalec dizajnerskih in frajerskih kosov oblačil s kužkom v naročju in ročico skoraj zlomljeno v pregibu, bom direkt napisal, da sem moto zaljubljenec. Zato me zanimajo motorji in bejbe na motorjih. Je bejba neprimeren izraz? Briga me, je moj zapis in bom jaz izbiral besede. Da ne pozabim, motorji in bejbe. In njihove odločitve ter izbire. Ker tukaj me pa res matra firbec, kako izberejo gume, olje, barvo in kovček. Gredo s podaljšanim nohtom po katalogu in samo kažejo to mi daj, to mi daj tudi, pa tudi to mi daj. Bi kar bil katalog, da bi me božale gor in dol. 

Ajde, gasa na obleko. Grem staviti, da je hudič babji nečimrn, v ogledalu najlepši, da še vrabci padajo z okenske police, pa čeprav sta dve kravi premalo za S številko. Se motim? Seveda se motim, če ste pa z drugega planeta. Bog vas nima rad, majku milu. Ubogi tisti, ki vas oblači v moto trgovini. Ja gospa, uredu bo ta manjši kompletek. Potem pa raje čez stopi, kot bi dragocene minute porabljal za krog okoli nje. Da ne pišem o dodatnem ogledalu, da se milostljiva vidijo v celoti. Res je, nesramen sem. Ma sem pa vsaj pošteno napisal, kajne. 

Ma briga me, kaj ima oblečeno. Njo bo zeblo, njej bo vroče, njej bo pihalo, njej bo prekipelo. Aja, to zadnje se pa tudi mene tiče, kajne. Ko ji prekipi, je odtegnitev, odstavitev in zapustitev. Ja fantje, spet bo treba ročne spretnosti izrabljati. Vsaj, dokler ji ne odprekipi. Torej, obleka. Moto obleka. Edina pravilna odločitev. Ne bom bluzil o čeladi, ker je tako ali tako boljše, da se ne vidi tisto sračje gnezdo. Pa temen vizir naj ima, da bo pogled lepši in ne bo strel na obzorju. Koga briga, če v temi ne vidi. Saj tudi podnevi vidi samo tisto, kar ji paše. In spet, moto obleka. Ja, oblecite moto obleko. Varnost in varnost. Pa tudi lepše boste. Verjemite, da jo ni bolj seksi bejbe od tiste, ki v trdih dirkalnih škornjih in, ne eno, temveč dve številki premajhnem dizajnerskem usnjenem kombinezonu štorklja do kafiča, kot ranjeni jelen. To je pogled, ki obrača glave. Zato, punce, bolj, ko vas vse tišči in bolj, ko vas vse žuli, bolj ste seksi. Nje. 

Kaj pa oblačenje za vsak dan? Recimo do obale in nazaj in do Bleda in nazaj in nazaj in nazaj. Vseeno mi je, kam greste v kavbojkah ali sandalih. Ker tudi takšne so. Napol oblečene ali napol slečene. In nastane kolona za takšno. Pa zakaj bi jo prehitel, če se pa vidi napeta ritka in tisti trakec, ki v naporih ohranja svojo obliko. To mi deli, mala. Nekaj tankega in oprijetega je sedaj in. Kdo bo gledal te kozmonavte babje. Kožo hočem, obline hočem, pa tudi tisto med oblinami. Seksi zapeljivo. Kaj mi mar, če bo cestar z lopato pobiral obline, glavno, da si napasem oči do takrat. Zato, le bodite zapeljive na motorju. Jaz in še kdo smo z vami. Do bridkega konca. Vašega. Potem se bo pa druga pripeljala. S celimi oblinami in ne poribana na ploh. 

S čim se vozijo te punce? Z motorji. Ja bravo, mojster. Bi kdo še pomislil, da so na plaži v oprijetih hlačah, kjer tangice prav kričijo na pomoč. Pa naj imajo motorje. Itak dizajnerske. Lepe. Izbrane barve. Oblike so tudi pomembne. Oblike smerokazov, izpuhov, armature ali pa rezervoarja. Ne more bejba imeti grd motor. Vsaj nekdo mora biti lep v tem dvojcu. Naj bo motor ta srečnež oziroma lepotec. Saj je on. Torej je že iz tega stališča lep. Kako ga pa izbere? Z ostrim in izurjenim očesom, seveda. Kdo sem, da bi dvomil v to strokovnost. En lepi nihče. Točno to. Ker, ko se ona zagleda v to skulpturo železja, plastike in še nečesa, je bog lahko srečen, da je sam v njegovih višavah. Ga ni boga, spet, da jo odvrne od odločitve pri stegovanju rok po tej svetinji moto sveta. Da ga potipa, da ga objame, stisne in zajaha. Zdaj je njen in nihče drugi mu ne seže niti do ventilčkov na gumah. Zakaj bi bil kdo drugi bolj pomemben od njenega jeklenega lepotca? Zdaj je srečna, ker se je zaljubila v tisto kiklopovo luč na sredi čela. Zdaj bo imela mravljince od železnega dildota. Torej, kaj sploh potrebuje pravega, če ji je ta vse. Ta jo popelje na konec sveta. In to kričečo od ugodja. Majku milu, to moram videti. Še to, pa grem lahko nazaj pred TV. 

Dajmo še malo o njenem motorju. O lepotcu. Ker je on. Ko je pregledala vse prospekte in prebrala vse recenzije ali kaj je že to, je že mali doktor za dušo železno. Jo ni stvari, da jo ne bi popravila na njemu, še posebej tiste, ki ne potrebuje popravila. Za vsako rešitev bo našla problem. In uživala. Na polno. S torbo izvijačev in ključev iskala pobegli zrak iz gume in preganjala pajke iz rezervoarja. Ampak, ona bo vse uredila. Ona zmore. Zakaj že? Ker je ženska. Točno, tisto bitje iz drugega planeta. Kdo bo nji govoril, da je Himalaja nedostopna sprehajalcu kaj šele motoristu. Na zemljevidu je potegnila črto naravnost čez bele vrhove. Njo ne zanima, kaj je tam. Tam bo tisto, kar bo ona rekla. In to takrat, ko bo ona želela. Saj njen jekleni ali iz česarkoli že je njen lepotec, bo to vse prenesel. Samo dvomim, da bo njo. Naj ji povem direkt? Ja? Pa ste sigurni, da je na urgenci še kaj prostora? Bom riskiral. Pa ne zaradi nje, ampak zaradi ostalih. Za njo mi dol visi. Ona je Terminatorja pojedla za zajtrk. Zakaj bi se potem sekiral za njo? In prišla bo nazaj, še preden se bo odpravila. 

Ko smo že pri motorju in to njenem motorju. Je isti, kot so vsi ostali. Nima nekega dodatka za vzburjanje, za padanje v trans ali česarkoli podobnega. Je samo navaden motor, ki ga je izbrala. Ampak, ker ga je izbrala ona, je poseben, najboljši in seveda tudi neuničljiv. Za to zadnje sem že večkrat videl dokaz ob cesti. Ne vem, kaj je bilo, ampak ona ni bila kriva. Sem videl po izrazu na obrazu. In tega izraza se zlepa ne pozabi. Zato, fantje, ko gre vse narobe, glejte, da imate poln rezervoar in prazno cesto pred seboj. In potem samo gaaaasaaa, da vas ne ulovi.