Ko te Ducati Slovenija, pomoč na cesti pusti na cedilu!

 

Prijatelj je pred slabim letom kupil nov motor Ducati in naredil okoli 7.000 kilometrov pred odhodom na izlet do Dubrovnika. Do cilja sva šla po magistralki in videla res veliko lepih zalivov, ki jih ni in ni konec. Ustavila sva se na razgledni točki nad Dubrovnikom, a tam, na žalost, za nekaj ur tudi obstala. Moj še delujoči motor je na zaslonu prikazoval kar 28,5°C.

Ducati se z odhodom v center Dubrovnika (stari del) ni strinjal, saj ni več kazal življenja. Ob kontaktu se je slišala le črpalka za gorivo, vse ostalo pa ni več delovalo (luči, zaslon, smerokazi, hupa itd). Po krajšem premisleku je kljub soboti najprej poklical poznanega prodajalca, a mu ta ni znal pomagati, kljub temu, da je bil v kontaktu s serviserjem motornih koles Ducati. Pomoč iz Ljubljane ni bila uspešna, zato sva iz akumulatorja izklopila oba kabla in upala, da se bo računalnik morda na novo postavil, a brez uspeha.

Prijatelj se je spomnil, da je ob nakupu novega motorja Ducati na svoje ime dobil člansko kartico Ducati za pomoč na cesti. Poklical je na številko s kartice in tajnica je ves čas ponavljala, da so vsi operaterji zasedeni in to kar nekaj časa. Mobitel sem vzel v roke tudi sam in še jaz poskusil priklicati pomoč na cesti. Preteklo je kar nekaj časa, da je prijatelj le doklical operaterja na drugi strani, ki naj bi nama nudil pomoč na cesti. A kmalu sva ugotovila, da pomoč za motorje Ducati ne obstaja in da  z njimi nimajo sklenjene nobene pogodbe, na podlagi katere bi nama lahko pomagal. Če bi bil sam njihov član, bi nama nudil pomoč, a ker ni bil, naju je odslovil in predlagal, da se obrneva na zavarovalnico, če imava sklenjeno kasko zavarovanje (z asistenco).

Očitno je pri nas prodajalcem motorjev kupec pomemben le takrat, ko ga snubijo za prodajo motorja. Ko pa ga prodajo, na kupca pozabijo. Seveda to ne velja za vse znamke, ki so na slovenskem trgu! A žal je prijatelj kupil Ducatija in z njim dobil celo svojo člansko izkaznico, ki si jo v primeru okvare lahko nekam vtakne.

Iz čiste radovednosti bom v prihodnjih dneh pri naših zahodnih sosedih preveril, kako je s pomočjo Ducati v primeru okvare v garancijskem obdobju.